Tandvård hos hund och katt är ett ökande område inom veterinärmedicinen. Tandhälsa är ett viktigt område för djurens välbefinnande. Vi på Råda Bot har genomgått kurser och har många års erfarenhet inom detta område. Vi utför tandstensborttagning med ultraljud, tandröntgen, extraktion av persisterande mjölktänder och skadade tänder på ett professionellt sätt. Vi kan även utföra rotfyllningar, vilket innebär att djuret många gånger kan få behålla sina skadade tänder.

På morgonen när ni lämnar djuret för åtgärd får ni träffa veterinären som tar hand om hunden eller katten över dagen. Då diskuterar man eventuella åtgärder och lägger upp en plan som passar båda. När djuret är nersövt och tandsten borta så kan vi se vilka tänder som behövs åtgärdas och kontaktar då er för att uppdatera läget samt med exakt prisuppgift.

Alla djur vi behandlar på tandavdelningen sövs helt och intuberas, det vill säga att de får en tub i luftstrupen för tillförsel av syre och gas. På detta sätt förhindrar man att bakterierik vätska samt tandstensflagor från munhålan rinner ner i lungorna. Dessutom är denna typ av sövning skonsam då den går snabbt ur kroppen och vi kan enkelt styra narkosen och anpassa efter djurets ålder samt sjukdomshistoria och övervaka djuren (mäta blodtryck, andning m.m.) När de sover helt får vi ett bra och säkert jobb utfört utan att djuren känner någon smärta.

Det ingår ett kostnadsfritt återbesök efter tandåtgärd 2-3 dagar efter ingrepp.