Mån - Tor: 08-18, Fre: 08-15, Lör - Sön: Stängt

Metallvägen 5, 435 33 Mölnlycke

Må - To: 08-18| Fr: 08-15 | Lö - Sö: Stängt

Metallvägen 5, 435 33 Mölnlycke

ID - märkning

ID - märkning

ID-märkning av hund

ID-märkning av hund är obligatoriskt sedan 2001. Som hundägare är du skyldig att märka och registrera din hund innan den är fyra månader gammal. Hunden får ett unikt ID-nummer som registreras i Jordbruksverkets centrala hundregister (länk).

Om hunden är registrerad i SKK (länk) finns ID-numret att finna även här. Här finns uppgifter om hunden och dess ägare. Om du köper en hund som redan är registrerad skall du anmäla att den har fått ny ägare. Det samma gäller om hunden dör, eller om du flyttar.

ID-märkning sker antingen med mikrochip eller tatuering. Mikrochip injiceras under huden i nacken när hunden är vaken. Tatuering utförs, under sedering, i hundens vänstra öra.

Om du skall ut och resa med din hund skall den märkas med chip. Om du har en hund som är tatuerad innan 3 juli 2011 behöver den dock inte märkas om.

ID-märkning av katt

ID-märkning av katt är ännu ej lagstadgat i Sverige. Det är dock att rekommendera att detta utförs, för att lätt kunna identifiera dig som ägare om din katt skulle springa bort eller försvinna.

ID-märkning sker antingen med mikrochip eller tatuering. Mikrochip injiceras under huden i nacken när katten är vaken. Tatuering utförs, under sedering, i kattens vänstra öra.

Om du skall ut och resa med din skall skall den märkas med chip. Om du har en katt som är tatuerad innan 3 juli 2011 behöver den dock inte märkas om.

Här kan du söka på chip-nr eller tatuering

Boka tid

Bokning sker via telefon.

Rulla till toppen