Mån - Tor: 08-18, Fre: 08-15, Lör - Sön: Stängt

Metallvägen 5, 435 33 Mölnlycke

Må - To: 08-18| Fr: 08-15 | Lö - Sö: Stängt

Metallvägen 5, 435 33 Mölnlycke

Våra Medarbetare

Ingrid

Leg.Veterinär

Specialist i Hundens & Kattens sjukdomar

Jag tog veterinärexamen i Uppsala 1997, och har sedan dess arbetat 15 år inom smådjurssjukvården. Tidigare arbetsplatser är Regionsdjursjukhuset Helsingborg, Västra Djursjukhuset samt Evidensia Djursjukhuset Göteborg. 2010 erhöll jag specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar.

Mina huvudsakliga intresseområden är munhälsa och tandproblem (extraktioner till rotfyllningar), mjukdelskirurgi och ultraljud. Jag har kontinuerligt vidareutbildat mig och deltagit i många nationella så väl som internationella kurser och kongresser, bland annat en internationell kursserie i hjärtsjukdomar och ultraljudsdiagnostik.

Hemma hos mig bor taxgrabben Abbe och ytterligare sisådär 100 000 flickor fördelade på två bikupor. På fritiden tycker jag om att arbeta i trädgården och odla i växthuset.

Alexandra Lewandowska

Alexandra (Föräldraledig)

Leg.Veterinär

Specialist i Hundens & Kattens sjukdomar

Jag tog veterinärexamen i Köpenhamn år 2014. Flyttade efter examen tillbaka till min hemstad Göteborg och började arbeta på Evidensia Djursjukhuset Göteborg. Hösten 2019 började jag jobba på Råda Bot och återförenades med mina gamla kollegor. Internmedicin, ultraljud och mjukdelskirurgi är mina huvudämnen.

Har vidareutbildat mig med flera kurser varje år så som ögon, ultraljud och neurologi. 2021 erhöll jag specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar.

Hemma finns Staffordshire Bullterriern BobaFett & Springer Spanieln Han Solo. På fritiden åker jag gärna ut med husbilen tillsammans med familjen, upptäcka nya platser och gå på tur.

Martin

Leg Veterinär

Tog Veterinärexamen i Oslo år 2012. Har efter det jobbat på både mindre djurkliniker till stora djursjukhus, Bohusläns Smådjursklinik, Varekil och Evidensia Djursjukhuset Göteborg.

Är vidareutbildad inom ultraljud och röntgendiagnostik och ser detta som sitt huvudsakliga intresseområde. Utför mjukdelskirurgi och tycker det är kul med medicinska utredningar. 

Hemma finns lilla Chihuahuan Dumle. På fritiden åker jag gärna ut på havet i min motorbåt.

Carina

Leg Veterinär

Jag tog veterinärexamen 2010 och har efter det jobbat en kort episod på Viskadalens Djurklinik och sedan Blå Stjärnans Djursjukhus i Borås 2011-2023. Började på Råda Bot i Januari 2023 och är på plats 1-2 dagar i veckan. Övriga dagar jobbar jag som lärare inom djursjukvård på Strömma Naturbruksgymnasium.

Är vidareutbildad inom många områden men ser intermedicin som mitt huvudintresse.

Hemma finns de fem pudlarna Aurora, Belle, Brisa, Chloe och Daisy. På fritiden gillar jag att resa och träna rallylydnad med hundarna.

Isabell Townsend

Leg Veterinär

Gick djursjukvårdsprogrammet på gymnasiet och jobbade kvar med djuren efter studenten fram till år 2015 då jag började arbeta på Evidensia Djursjukhuset Göteborg. På djursjukhuset så var mitt område stationärvård med de inneliggande under både dag och natt. Började arbeta på Råda Bot år 2021 och ska nu få mer inriktning på operation efter min utbildning inom anestesi.

Hemma finns Rottweilertiken Toka och Springer Spanieln Stoja.

Ninni Andersson

Ninni

Leg. Djursjukskötare

Jag är legitimerad djursjukskötare med 30 års erfarenhet. I långa perioder har jag arbetat på Blå Stjärnans Djursjukhus, Västra Djursjukhuset, och Evidensia Djursjukhuset Göteborg. Jag har erfarenhet inom de flesta förekommande sköterskeområden så som operation, lab och anestesi. Jag har lång vana av de undersökningar som ingår i Svenska Kennelklubbens avelsprogram, till exempel röntgen av höftleder, armbågsleder och knäleder.

Jag är utbildad hundinstruktör och är intresserad av beteendeproblematik. Jakt och jakthundar är något som ligger mig nära, stor erfarenhet kring jaktskador och håller därför föreläsningar om just detta.

Hemma finns blandrasgrabben Niklas. På fritiden tycker jag om att åka ut på sjön i min lilla eka och ta ett dopp, kallt eller varmt kvittar!

Olivia Wennerstrand

Olivia

Djurvårdare Nivå 3

Började arbeta på Evidensia Djursjukhuset Göteborg år 2013 och kom sedan till Råda Bot 2017.  Är bekväm med alla djursjukskötaruppgifter som rör hund och katt och har vidareutbildat mig inom många olika områden t.ex. odontologi, akutvård, operation, sårvård samt röntgen för SKK´s avelsprogram. Under 2018 utbildade jag mig vidare inom anestesi och blev godkänd på nivå 3.

Utbildad hundinstruktör med beteende/etologi som huvudintresse.

Hemma finns hunden Yaffa som är en Bracco Italiano, Bibbi som är en Basset Bleu de Gascogne och kattgrabben Ernst. På fritiden tycker jag om att vistas i skogen med familjen, spåra med hundarna och spana efter djur. 

Sofia

Leg. Djursjukskötare

Färdig utbildad djurvårdare år 2004. Efter att ha gjort praktik på dåvarande Smådjursakuten fick jag jobb där och arbetade där (numer Evidensia Djursjukhuset Göteborg) till 2017.

Jag erhöll min djursjukskötarlegtimation 2014. Jag är bekväm med alla djursjukskötaruppgifter som rör hund och katt och har vidareutbildat mig inom många olika områden, t ex odontologi, anestesi, sårvård, röntgen för SKK´s avelsprogram.
På Råda Bot Hund & Kattklinik ansvarar jag för operationsavdelningen.

Hemma finns pudelgrabbarna Wille & Max. På fritiden tränar och tävlar jag i agility.

Emma Lundin

Emma

Djurvårdare D9

Jag tog studenten år 2020 efter att ha läst djursjukvård på Burgårdens Gymnasium. Efter att ha haft praktik på Råda Bot så fick jag fast anställning direkt efter studenten. Har D9 kompetens som innebär att jag får sätta permanent kanyl, ta stygn, ge subcutana samt intramuskulärna injektioner.

Är ”all-round” på kliniken och vistas mycket i reception och på polikliniken där jag hjälper till med uppgifter så som att röntga, ta bodprovet eller lägga om sår. Vidareutbildar mig inom anestesi och Nivå 3 år 2023.

Hemma finns blandrashunden Kiddo. På fritiden tycker jag om att träna och umgås med min familj.

ida

Ida

Djurvårdare Nivå 3

Gick djursjukvårdsprogrammet på gymnasiet och jobbade kvar med djuren efter studenten fram till år 2015 då jag började arbeta på Evidensia Djursjukhuset Göteborg. På djursjukhuset så var mitt område stationärvård med de inneliggande under både dag och natt.

Vidareutbildad inom anestesi och blev 2019 godkänd för Nivå 3. Började arbeta på Råda Bot år 2021 och tycker det är kul med medicin.

Hemma finns Rottweilertiken Toka och Springer Spanieln Stoja. På fritiden ser jag gärna på ishockey eller tränar och tävlar Rallylydnad med mina hundar.

Rulla till toppen