Mån - Tor: 08-18, Fre: 08-15, Lör - Sön: Stängt

Metallvägen 5, 435 33 Mölnlycke

Må - To: 08-18| Fr: 08-15 | Lö - Sö: Stängt

Metallvägen 5, 435 33 Mölnlycke

Tänder/Odontologi

Tandvård och tandhälsa🦷

En frisk mun med friska tänder är viktigt för hela djurets hälsa. Vi på Råda Bot har genomgått många utbildningar inom odontologi, både veterinärer och sköterskor har många års erfarenhet inom detta område.

Vi utför tandstensborttagning med ultraljud, tandröntgen, korrigering av bettfel, extraktion av persisterande mjölktänder och skadade tänder på ett professionellt sätt . Vi kan även utföra rotfyllningar, vilket innebär att djuret många gånger kan få behålla sina skadade hörntänder, som det oftast är frågan om.

På morgonen när ni lämnar er hund eller katt för åtgärd träffar ni veterinären för en första undersökning. Då diskuterar man eventuella åtgärder och lägger upp en plan som passar båda. När djuret är sövt och tandsten borttagen så röntgar vi alla tänder med dentalröntgen. Då får vi ett säkert svar på vilka tänder som behöver åtgärdas och kontaktar då er för att uppdatera läget samt med exakt prisuppgift. 

Alla djur vi behandlar på tandavdelningen sövs helt och intuberas, det vill säga att de får en tub i luftstrupen för tillförsel av syre och gas. På detta sätt säkrar man luftvägarna och förhindrar att bakterierik vätska eller tandstensflagor från munhålan rinner ner i lungorna. Dessutom är denna typ av narkos skonsam då den går snabbt ur kroppen och vi kan enkelt styra narkosen och anpassa efter djurets ålder samt sjukdomshistoria och övervaka djuren (mäta blodtryck, andning m.m.) När de sover helt får vi ett bra och säkert jobb utfört utan att djuren känner någon smärta.

Det ingår ett kostnadsfritt återbesök efter tandåtgärd 2-3 dagar efter ingrepp.

Boka tid

Bokning sker via telefon.

Rulla till toppen