Mån - Tor: 08-18, Fre: 08-15, Lör - Sön: Stängt

Metallvägen 5, 435 33 Mölnlycke

Må - To: 08-18| Fr: 08-15 | Lö - Sö: Stängt

Metallvägen 5, 435 33 Mölnlycke

Kirurgi / Operation

Kirurgi / Operation

På Råda Bot utför vi de flesta typer operationer, både akuta och planerade. Förutom ”vanliga” åtgärder som kastrationer, juvertumörer och sårskador utför vi också lite mer omfattande kirurgi som tex borttagande av urinsten, kejsarsnitt, borttagande av mjälte, akuta tarmingrepp då något fastnat eller på annat sätt förhindrar passage, bioptering av tarm och endoskopiska undersökningar mm. Ring oss gärna om ni undrar om vi utför en specifik operation. Har vi inte kompetens för ingreppet guidar vi er gärna vidare till kompetenta kolleger på andra kliniker. 

Vår absoluta ambition är att djuret med hjälp av god smärtlindring och tydliga hemgångsråd ska få komma hem samma dag. Vid behov är ni välkomna tillbaka morgonen efter, och dessutom finns vi alltid tillgängliga för er på telefon. Vår operationsavdelning är utrustad med gasnarkos för att kunna ge en så säker, lättstyrd och skonsam narkos som möjligt. Vi har modern övervakningsutrustning som följer olika parametrar hos djuret under operationen, allt för att det ska bli så säkert som möjligt. 

Avdelningen består av ett förberedelserum där djuret sövs, rakas och steriltvättas, samt en operationssal och ett tandrum. Samtliga rum har gasnarkos. Före och efter operationen håller vi hundar och katter i olika stall för att minska stressen för dem. Vid planerade operationer får ni träffa kirurgen samt lämna djuret på morgonen för att de ska kunna förberedas, få lugnande samt smärtlindring inför operationen. 

Vi ser gärna att ni badat framför allt hundarna så att de är så rena som möjligt. Detta för att minska risken för infektion i samband med ingreppet. Ofta får djuret recept på smärtlindring efter operationen. Vi skickar dessa som e-recept och vill ni kan ni hämta medicinen innan ni hämtar ert djur hos oss. 

Vi prioriterar de akuta fallen först och det kan därför vara svårt att veta vilken ordning just ert djur kommer vara klart. Vi ringer alltid efter avslutad operation om ingen hemgångstid är avtalad vid inlämning på morgonen.

Boka tid

Bokning sker via telefon.

Rulla till toppen