Mån - Tor: 08-18, Fre: 08-15, Lör - Sön: Stängt

Metallvägen 5, 435 33 Mölnlycke

Må - To: 08-18| Fr: 08-15 | Lö - Sö: Stängt

Metallvägen 5, 435 33 Mölnlycke

Övervikt

Övervikt

I likhet med oss människor, blir våra husdjur överviktiga när de konsumerar mer energi än vad de gör av med. I dagens moderna samhälle är nästan en tredjedel av våra husdjur överviktiga, vilket innebär ett allt större hot mot hälsan.

Övervikt orsakar minskad rörelseförmåga. Det kan också leda till faktiska sjukdomstillstånd som diabetes, hjärt/kärlsjukdomar, förstoppning, ledbesvär och hudsjukdomar. Sövning och operation av en överviktig patient ökar risken för komplikationer.

Om ditt djur är överviktigt är en viktig del i viktminskningen att byta till ett viktminskningsfoder. Vi har en rad olika foder som kan hjälpa ditt djur på rätt väg. Precis som hos oss människor är motion en annan hörnsten. Det är viktigt att motionera rätt, eftersom överviktiga djur löper risk för överbelastningsskador. Hälsa gärna på hos oss med jämna mellanrum för att väga din hund eller katt!

Genom att hjälpa din hund eller katt att nå sin idealvikt får du en gladare och friskare kompis som lever längre!

Här under kan du ladda ner våra hemgångsråd med tips på hur man lättast får ner sitt husdjur i vikt. Ni är alltid varmt välkomna för att låna vågen eller bolla ideér och tankar som kan uppkomma.

Övervikt - Hund

Övervikt - Katt

Boka tid

Bokning sker via telefon.

Rulla till toppen