Integritetspolicy och kakor (cookies)

Om kakor (cookies)

Definition av  cookies

En cookie, eller kaka på svenska, är en liten textfil som webbplatsen begär att få lagra på besökarens enhet (dator/mobiltelefon/surfplatta) och som innehåller en viss mängd information och en viss tidsstämpel. Textfilen som skapas är inte skadlig och innehåller ingen programkod. Kakan innehåller heller ingen information som kan kopplas ihop med dig som enskild person.

Två typer av cookies

Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra användarupplevelsen och för optimering av webbplatsen. Det finns två typer av cookies:

  • Den ena typen, som kallas för permanent cookie, sparar en fil som ligger kvar på besökarens dator. Den används till exempel för att kunna anpassa en webbplats efter besökarens önskemål, val och intressen samt för statistikuppföljning.
  • Den andra typen kallas sessioncookie. Under tiden en besökare är inne på en webbsida, lagras den temporärt i besökarens dators minne. Sessioncookies försvinner när webbläsaren stängs.

På vår webbplats används både sessioncookies och permanenta cookies. Oberoende av vilken typ av cookie som används på den här webbplatsen sparas ingen personlig information om besökaren (som till exempel e-postadress eller namn).

I sin webbläsare kan man ställa in om man vill undvika kakor . Se webbläsarens hjälpsidor för mer information om hur du kan se vilka cookie som finns lagrade i din webbläsare, hur man tar bort dem samt gör inställningar för om cookies ska accepteras eller inte. Nedan finns länkar om hur man haterar cookies i vanliga webbläsare.

Sidan använder följande cookies:

Kategori: Nödvändig

Nödvändiga cookies hjälper till att göra en webbplats användbar genom att aktivera grundläggande funktioner som tex. sidnavigering. Webbplatsen kan inte fungera korrekt utan dessa cookies.
__cfduid – statcounter.com – 1 år

Kategori: Statistik

Statistikkakor hjälper webbplatsägare att förstå hur besökare interagerar med webbplatser genom att samla in och rapportera
information anonymt.

is_unique statcounter.com – 5 år
is_visitor_unique – statcounter.com –  2 år
sc_is_visitor_unique – radabot.se – 2 år

Kategori: Marknadsföring

Marknadsföringskakor används för att spåra besökare över webbplatser. Avsikten är att visa annonser som är relevanta och
engagera sig för den enskilda användaren och därmed mer värdefull för utgivare och tredje part annonsörer.

_video_bandwidthEstimate – facebook.com – Permanent
CacheStorageVersion – facebook.com – Permanent

Kategori: Ej klassificerad

sc_medium_source – radabot.se – Permanent
statcounter_bounce – radabot.se – Session

 

GDPR (General Data Protection Regulation, 2018)

Vi hanterar personuppgifter enligt dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation, 2018) och svensk lagstiftning. Till personuppgifter räknas namn, personnummer/födelsedatum, e-post, tel.nr, försäkringsnummer samt annan information relevant för verksamheten.

Vi sparar och hanterar personuppgifter för journalföring samt fakturering. Enligt Lag om verksamhet inom djurens hälso- och sjukvård (2009:302) krävs journalföring för samtliga förrättningar, samt att dessa journaler sparas i minst 5 år. Enligt Lag om ändring i bokföringslagen (2010:1514) krävs lagring av bokföringsuppgifter i minst 7 år. Vid registrering i vårt journalsystem ger Ni automatiskt samtycke till lagring av Era personuppgifter.

Ni har rätt att begära information om vilka personuppgifter vi har lagrade om Er. För att göra detta kontaktar Ni personuppgiftsansvarig. Ni har även rätt att begära rättning eller radering av Era personuppgifter när som helst. Ni har rätt att återkalla samtycke till användning av Era personuppgifter när som helst genom att kontakta personuppgiftsansvarig.