Ingrid Berger Engström

Leg.Veterinär
Specialist i Hundens & Kattens sjukdomar

Jag tog veterinärexamen i Uppsala 1997, och har sedan dess arbetat 15 år inom smådjurssjukvården. Tidigare arbetsplatser är Regionsdjursjukhuset Helsingborg, Västra Djursjukhuset samt Evidensia Djursjukhuset Göteborg. 2010 erhöll jag specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar. Mina huvudsakliga intresseområden är munhälsa och tandproblem (extraktioner till rotfyllningar), mjukdelskirurgi och ultraljud. Jag har kontinuerligt vidareutbildat mig och deltagit i många nationella så väl som internationella kurser och kongresser, bland annat en internationell kursserie i hjärtsjukdomar och ultraljudsdiagnostik. Jag utför ultraljudsundersökning av hjärta. Hemma hos mig bor en foxterrierdam, Donna, och ytterligare sisådär 100 000 flickor fördelade på två bikupor.

Ninni Andersson

Leg. Djursjukskötare

Jag är legitimerad djursjukskötare med 30 års erfarenhet. I långa perioder har jag arbetat på Blå Stjärnans Djursjukhus, Västra Djursjukhuset, och Evidensia Djursjukhuset Göteborg. Jag har erfarenhet inom de flesta förekommande sköterskeområden och jag har lång vana av de undersökningar som ingår i Svenska Kennelklubbens avelsprogram, till exempel röntgen av höftleder, armbågsleder och knäleder. Hemma finns blandraspojken Niklas och huskatten Agnes. Är jägare, tog jägarexamen -91 och tidigare fanns det också Östsibiriska laikor i hemmet. Jag är utbildad hundinstruktör och är intresserad av beteendeproblematik. Håller akutsjukvårdsföreläsning för jakthundar samt valp och vardagslydnadskurser som man kan anmäla sig via oss på Råda Bot.

Elisabet Ängeby

Leg.Veterinär
Specialist i Hundens & Kattens sjukdomar & under utbildning för specialist steg 2 i kirurgi.

Tog veterinärexamen från Uppsala Veterinärhögskola vintern 1986 och min Specialistexamen år 1994. Jobbade därefter på Skara Djursjukhus i 2 år & Blå Stjärnans Djursjukhus Göteborg i 20år. Öppnade därefter egen klinik i Skåne, Jennyhill Djurklinik som jag fortfarande är med och driver. Började arbeta på Evidensia Djursjukhuet Göteborg 2013 för att sedan komma till Råda Bot 2019. Mjukdelskirurgi och ortopedi är huvudämnena men anestesi och intesivvård ligger också högt upp i listan. Akupunktur för t.ex. rygg och nackont är något jag utför samt följer den senaste utvecklingen av behandling av artros och utför därmed ledbehandlingen IRAP. Går årligen på kongresser för vidareutbildning inom veterinärmedicin. På Råda Bot utför jag de ortopediska ingreppen. Hemma så finns taxen Daisy, cairnterrier Derek och blandrasen Enzo. Förutom hundarna finns det även en katt och 6 hästar.

Elisabet är på plats Onsdagar & Torsdagar varje vecka.

Alexandra Lewandowska

Leg. Veterinär (Föräldraledig)

Jag tog veterinärexamen i Köpenhamn år 2014. Flyttade efter examen tillbaka till min hemstad Göteborg och började arbeta på Evidensia Djursjukhuset Göteborg. Hösten 2019 började jag jobba på Råda Bot och återförenades med mina gamla kollegor. Jag är mycket intresserad utav ultraljud samt internmedicin. Har vidareutbildat mig med flera kurser varje år så som ögon, ultraljud, neurologi och är under pågående specialistutbildning.

Hemma finns Staffordshire Bullterriern Boba-Fett som tränar och tävlar i agility och nosework.

Olivia Wennerstrand

Djurvårdare Nivå 3

Läste djursjukvård på gymnasiet och efter en kort sejour på EBM, Experimentiell Biomedicin på Sahlgrenska började jag på Evidensia Djursjukhuset Göteborg år 2013 och arbetade där till 2017. Under 2018 utbildade jag mig vidare inom anestesi och blev godkänd på nivå 3. Jag har gått många vidareutbildningar inom olika områden, bl.a. anestesi, sjukdomslära, sårvård och beteende. Intresserad av tänder och kommer vidareutbilda mig inom detta.

Är även utbildad hundinstruktör och är väldigt intresserad av all möjlig hundträning och etologi. Är aktiv inom draghundsporten Weight Pull och hemma finns BamBam, Chihuahua och Yaffa, Bracco Italiano. Det finns också en kattgrabb, Ziggy Marley som varken tävlar eller tränar, men håller efter gnagarbestånden.

Sofia Sjöblom

Leg.Djursjukskötare

Läste djurvård på gymnasiet och blev färdig utbildad djurvårdare år 2004. Efter att ha gjort praktik på dåvarande Smådjursakuten fick jag jobb där och arbetade där (numer Evidensia Djursjukhuset Göteborg) till 2017. Jag erhöll min djursjukskötarlegtimation 2014. Jag är bekväm med alla djursjukskötaruppgifter som rör hund och katt och har vidareutbildat mig inom många olika områden, t ex tandvård och anestesi. På Råda Bot Hund & Kattklinik ansvarar jag för operationsavdelningen. På fritiden tränar och tävlar jag agility med mina tre pudelgrabbar Wiggo, Wille & Max.

Malin Eng

Leg. Djursjukskötare

Läste på universitet till djursjukskötare och tog examen år 2013. Började då arbeta på Evidensia Djursjukhuset Göteborg fram till våren 2019 för att sedan återförenas med mina gamla kollegor på Råda Bot. Katter och dess beteende är favoritämnet men laboratorieteknik ligger även högt upp i listan.

Hemma finns det två långhåriga huskatter som heter Mochi & Sakki.

Marjolein van Giezen

Leg. Veterinär

Född i Nederländerna och flyttade till Sverige när jag var 9 år gammal. Flyttade tillbaka till mitt hemland när jag var 19 år för att läsa till veterinär på Utrechtuniversitet. Fick min legitimation som färdig veterinär år 2019. Innan jag började på Råda Bot så jobbade jag i Nederländerna på djursjukhus inom operation och akutsjukvård. Är intresserad av kirurgi och vill utvecklas inom detta.

Uppvuxen med hund och häst, för tillfället finns den spralliga dvärgkaninen Tsukiyo hemma.