Ingrid Berger Engström

Leg.Veterinär
Specialist i Hundens & Kattens sjukdomar

Jag tog veterinärexamen i Uppsala 1997, och har sedan dess arbetat 15 år inom smådjurssjukvården. Tidigare arbetsplatser är Regionsdjursjukhuset Helsingborg, Västra Djursjukhuset samt Evidensia Djursjukhuset Göteborg. 2010 erhöll jag specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar. Mina huvudsakliga intresseområden är munhälsa och tandproblem (extraktioner till rotfyllningar), mjukdelskirurgi och ultraljud. Jag har kontinuerligt vidareutbildat mig och deltagit i många nationella så väl som internationella kurser och kongresser, bland annat en internationell kursserie i hjärtsjukdomar och ultraljudsdiagnostik. Jag utför ultraljudsundersökning av hjärta. Hemma hos mig bor en foxterrierdam, Donna, och ytterligare sisådär 100 000 flickor fördelade på två bikupor.

Ninni Andersson

Leg. Djursjukskötare

Jag är legitimerad djursjukskötare med 30 års erfarenhet. I långa perioder har jag arbetat på Blå Stjärnans Djursjukhus, Västra Djursjukhuset, och Evidensia Djursjukhuset Göteborg. Jag har erfarenhet inom de flesta förekommande sköterskeområden och jag har lång vana av de undersökningar som ingår i Svenska Kennelklubbens avelsprogram, till exempel röntgen av höftleder, armbågsleder och knäleder. Hemma finns blandraspojken Niklas och huskatten Agnes. Är jägare, tog jägarexamen -91 och tidigare fanns det också Östsibiriska laikor i hemmet. Jag är utbildad hundinstruktör och är intresserad av beteendeproblematik. Håller akutsjukvårdsföreläsning för jakthundar samt valp och vardagslydnadskurser som man kan anmäla sig via oss på Råda Bot.

Elisabet Ängeby

Leg.Veterinär
Specialist i Hundens & Kattens sjukdomar & under utbildning för specialist steg 2 i kirurgi.

Tog veterinärexamen från Uppsala Veterinärhögskola vintern 1986 och min Specialistexamen år 1994. Jobbade därefter på Skara Djursjukhus i 2 år & Blå Stjärnans Djursjukhus Göteborg i 20år. Öppnade därefter egen klinik i Skåne, Jennyhill Djurklinik som jag fortfarande är med och driver. Började arbeta på Evidensia Djursjukhuet Göteborg 2013 för att sedan komma till Råda Bot 2019. Mjukdelskirurgi och ortopedi är huvudämnena men anestesi och intesivvård ligger också högt upp i listan. Akupunktur för t.ex. rygg och nackont är något jag utför samt följer den senaste utvecklingen av behandling av artros och utför därmed ledbehandlingen IRAP. Går årligen på kongresser för vidareutbildning inom veterinärmedicin. På Råda Bot utför jag de ortopediska ingreppen. Hemma så finns taxen Daisy, cairnterrier Derek och blandrasen Enzo. Förutom hundarna finns det även en katt och 6 hästar.

Elisabet är på plats Onsdagar & Torsdagar varje vecka.

Alexandra Lewandowska

Leg. Veterinär

Jag tog veterinärexamen i Köpenhamn år 2014. Flyttade efter examen tillbaka till min hemstad Göteborg och började arbeta på Evidensia Djursjukhuset Göteborg. Hösten 2019 började jag jobba på Råda Bot och återförenades med mina gamla kollegor. Jag är mycket intresserad utav ultraljud samt internmedicin. Har vidareutbildat mig med flera kurser varje år så som ögon, ultraljud, neurologi och är under pågående specialistutbildning.

Hemma finns Staffordshire Bullterriern Boba-Fett som tränar och tävlar i agility och nosework.

Olivia Wennerstrand

Djurvårdare Nivå 3

Läste djursjukvård på gymnasiet och efter en tjänst på EBM, Experimentiell Biomedicin på Sahlgrenska började jag på Evidensia Djursjukhuset Göteborg år 2013 och arbetade där till 2017. Under 2018 utbildade jag mig vidare inom anestesi och blev godkänd på nivå 3. Jag har gått många vidareutbildningar inom olika områden, bl.a. anestesi, sjukdomslära, sårvård och beteendemedicin. Intresserad av tänder och vidareutbildar mig inom odontologi under 2020.

Är utbildad hundinstruktör med etologi som huvudintresse. Förutom att dagligen vistas ute i skog och mark är jag är en riktig allätare vad det gäller hundsport. Hemma finns BamBam, Chihuahua och Yaffa, Bracco Italiano. Det finns också en kattgrabb, Ziggy Marley som varken tävlar eller tränar, men håller efter gnagarbestånden.

Sofia Sjöblom

Leg.Djursjukskötare

Läste djurvård på gymnasiet och blev färdig utbildad djurvårdare år 2004. Efter att ha gjort praktik på dåvarande Smådjursakuten fick jag jobb där och arbetade där (numer Evidensia Djursjukhuset Göteborg) till 2017. Jag erhöll min djursjukskötarlegtimation 2014. Jag är bekväm med alla djursjukskötaruppgifter som rör hund och katt och har vidareutbildat mig inom många olika områden, t ex odontologi och anestesi. På Råda Bot Hund & Kattklinik ansvarar jag för operationsavdelningen. På fritiden tränar och tävlar jag agility med mina tre pudelgrabbar Wiggo, Wille & Max.

Marjolein van Giezen

Leg. Veterinär

Född i Nederländerna och flyttade till Sverige när jag var 9 år gammal. Flyttade tillbaka till mitt hemland när jag var 19 år för att läsa till veterinär på Utrechtuniversitet. Fick min legitimation som färdig veterinär år 2019. Innan jag började på Råda Bot så jobbade jag i Nederländerna på djursjukhus inom operation och akutsjukvård. Huvudämne och största intresse är mjukdelskirurgi.

Uppvuxen med hund och häst, för tillfället finns den spralliga dvärgkaninen Tsukiyo hemma.

Emma Lundin

Djurvårdare D9

Jag tog studenten år 2020 efter att ha läst djurvård på Burgårdens Gymnasium. Efter att ha haft praktik på Råda Bot så blev jag väldigt glad när de erbjöd mig en tjänst efter att skolan var klar. Innan min student fick jag D9 kompetens som innebär att jag får sätta permanent kanyl, ta stygn, ge subcutana samt intramuskulärna injektioner. Är under upplärning och tycker det är väldigt kul att jobba både med djur och människor.

Hemma finns blandrashunden Kiddo.

Vi får en ny kollega i Oktober! Kommer presenteras här efter start.

Leg.Veterinär
Specialist i Hundens & Kattens sjukdomar