Ingrid Berger Engström

Veterinär

Jag tog veterinärexamen i Uppsala 1997, och har sedan dess arbetat 15 år inom smådjurssjukvården. Tidigare arbetsplatser är Regionsdjursjukhuset Helsingborg, Västra Djursjukhuset samt Evidensia Djursjukhuset Göteborg. 2010 erhöll jag specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar. Mina huvudsakliga intresseområden är tandproblem, mjukdelskirurgi och ultraljud. Jag har kontinuerligt vidareutbildat mig och deltagit i många nationella så väl som internationella kurser och kongresser, bland annat en internationell kursserie i hjärtsjukdomar och ultraljudsdiagnostik. Jag utför ultraljudsundersökning av hjärta. Hemma hos mig bor två foxterrierdamer, Diva och Donna, och ytterligare sisådär 100 000 flickor fördelade på två bikupor.

Ninni Andersson

Djursjukskötare

Jag är legitimerad djursjukskötare med 28 års erfarenhet. I långa perioder har jag arbetat på Blå Stjärnans Djursjukhus, Västra Djursjukhuset, och Evidensia Djursjukhuset Göteborg. Jag har erfarenhet inom nästan alla förekommande sköterskeområden, bland annat anestesi och operation. På min senaste arbetsplats var jag en av de ansvariga för djursjukhusets blodbank. Jag har lång vana av de undersökningar som ingår i Svenska Kennelklubbens avelsprogram, till exempel röntgen av höftleder, armbågsleder och knäleder. Hemma finns den östsibiriska lajkan Märta, blandraspojken Niklas samt huskatten Agnes. Jag är också intresserad av beteendeproblematik samt jakt.

Anna Edlund

Veterinär

Jag tog veterinärexamen i Uppsala 1998, och innehar sedan 2013 specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar. Efter examen arbetade jag under tre år på Alingsås Djurklinik. Därefter övergick jag till Smådjursakuten (nuvarande Evidensia Djursjukhuset Göteborg) där jag var verksam fram till starten av Råda Bot Hund & Kattklinik. Mina huvudintressen är medicinska utredningar, hudsjukdomar och tänder. Jag har deltagit i nationella och internationella kurser och kongresser för att vidareutveckla och uppdatera mina kompetensområden. Husdjursstaben utförs av en mindre flock förskrämda neontetror.

Sofia Sjöblom

Djursjukskötare

Jag gick djurvårdslinjen på Munkagårdsgymnasiet och var klar 2004. Efter att ha gjort praktik på dåvarande Smådjursakuten fick jag jobb där och arbetade där (numer Evidensia Djursjukhuset Göteborg) till 2017. Jag erhöll min djursjukskötarlegtimation 2014.
Jag är bekväm med alla djursjukskötaruppgifter som rör hund och katt och har vidareutbildat mig inom många olika områden, t ex tandvård, diabetes, anestesi och beteende. På Råda Bot Hund& Kattklinik ansvarar jag för operationsavdelningen och det är framför allt där jag är på dagarna.
På fritiden tränar och tävlar jag och mina tre pudlar agility på hög nivå, och försöker kvala in till SM.

Johanna Eriksson

Djurvårdare

Efter att ha arbetat som undersköterska på bl. a barn-IVA på Östra sjukhuset i åtta år valde jag att lämna humansjukvården. Det sista året läste jag till caniniopat där D9-kompetens ingick, parallellt med jobbet. Jag började som djurvårdare på Evidensia Djursjukhuset Göteborg 2015 och slutade 2017. Sedan 2016 driver jag min egna lilla firma, Idog, inom hundmassage, -laser, -sim och -tread mill. Oftast finns jag med Idog hos Göteborgs Hundsim.
Hemma har jag en blandras och staffordshire bullterrier och tillsammans tränar vi lydnad och draghundssporten weightpull.

Olivia Wennerstrand

Djurvårdare

Jag gick djursjukvårdsprogrammet på August Kobbs gymnasium. Efter en kort sejour på EBM på Sahlgrenska började jag på Evidensia Djursjukhuset Göteborg hösten 2013 och arbetade där till 2017. Under 2018 blev jag godkänd som djurvårdare på nivå 3, och får nu söva djur och övervaka narkoser. Jag har gått många vidareutbildningar inom olika områden, bl.a. anestesi, sjukdomslära, sårvård och beteende.

Som hundinstruktör har jag hållit flera hundkurser i bl.a. allmän lydnad. Mina egna hundar, en staffordshire bullterrier och en korthårig chihuahua, tränar och tävlar vi i draghundssporten WP (Weight Pull). Hemma finns också en katt som varken tävlar eller tränar, men håller efter gnagarbestånden.