Ingrid Berger Engström

Leg.Veterinär
Specialist i Hundens & Kattens sjukdomar

Jag tog veterinärexamen i Uppsala 1997, och har sedan dess arbetat 15 år inom smådjurssjukvården. Tidigare arbetsplatser är Regionsdjursjukhuset Helsingborg, Västra Djursjukhuset samt Evidensia Djursjukhuset Göteborg. 2010 erhöll jag specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar. Mina huvudsakliga intresseområden är munhälsa och tandproblem (extraktioner till rotfyllningar), mjukdelskirurgi och ultraljud. Jag har kontinuerligt vidareutbildat mig och deltagit i många nationella så väl som internationella kurser och kongresser, bland annat en internationell kursserie i hjärtsjukdomar och ultraljudsdiagnostik.

Hemma hos mig bor en foxterrierdam, Donna, och ytterligare sisådär 100 000 flickor fördelade på två bikupor.

Elisabet Ängeby

Leg.Veterinär
Specialist i Hundens & Kattens sjukdomar & under utbildning för specialist steg 2 i kirurgi.

Tog veterinärexamen från Uppsala Veterinärhögskola vintern 1986 och min Specialistexamen år 1994. Jobbade därefter på Skara Djursjukhus i 2 år & Blå Stjärnans Djursjukhus Göteborg i 20år. Öppnade därefter egen klinik i Skåne, Jennyhill Djurklinik som jag fortfarande är med och driver. Började arbeta på Evidensia Djursjukhuet Göteborg 2013 för att sedan komma till Råda Bot 2019. Mjukdelskirurgi och ortopedi är huvudämnena men anestesi och intesivvård ligger också högt upp i listan. Akupunktur för t.ex. rygg och nackont är något jag utför samt följer den senaste utvecklingen av behandling av artros och utför därmed ledbehandlingen IRAP. Går årligen på kongresser för vidareutbildning inom veterinärmedicin. På Råda Bot utför jag de ortopediska ingreppen.

Hemma så finns taxen Daisy, cairnterrier Derek, blandrasen Enzo & chihuahua Kajsa. Förutom hundarna finns det även en katt och 6 hästar.

Elisabet är på plats Onsdagar & Torsdagar varje vecka.

Annika Jarnevi

Leg.Veterinär
Specialist i Hundens & Kattens sjukdomar

Tog examen från Uppsala Veterinärhögskola 1987 och blev färdig specialist 1996. Har sedan dess arbetat längre perioder på Blå stjärnans Djursjukhus och Göteborgs Djurklinik för att nu börja på Råda Bot. Hud, medicinska utredningar och ultraljud är mina huvudämnen och jag tycker det är kul att vidareutbilda mig inom de flesta ämnen.

Hemma finns Franska Bulldog-tanten Ellie.

Alexandra Lewandowska

Leg. Veterinär
Specialist i Hundens & Kattens sjukdomar

Jag tog veterinärexamen i Köpenhamn år 2014. Flyttade efter examen tillbaka till min hemstad Göteborg och började arbeta på Evidensia Djursjukhuset Göteborg. Hösten 2019 började jag jobba på Råda Bot och återförenades med mina gamla kollegor. Jag är mycket intresserad utav ultraljud samt internmedicin. Har vidareutbildat mig med flera kurser varje år så som ögon, ultraljud och neurologi. 2021 erhöll jag specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar.

Hemma finns Staffordshire Bullterriern Boba-Fett & Spanieln Han Solo.

Marjolein van Giezen

Leg. Veterinär

Född i Nederländerna och flyttade till Sverige när jag var 9 år gammal. Flyttade tillbaka till mitt hemland när jag var 19 år för att läsa till veterinär på Utrechtuniversitet. Fick min legitimation som färdig veterinär år 2019. Innan jag började på Råda Bot så jobbade jag i Nederländerna på djursjukhus inom operation och akutsjukvård. Huvudämne och största intresse är mjukdelskirurgi.

Hemma finns den spralliga dvärgkaninen Tsukiyo & Spanieln Raiko.

Ninni Andersson

Leg. Djursjukskötare

Jag är legitimerad djursjukskötare med 30 års erfarenhet. I långa perioder har jag arbetat på Blå Stjärnans Djursjukhus, Västra Djursjukhuset, och Evidensia Djursjukhuset Göteborg. Jag har erfarenhet inom de flesta förekommande sköterskeområden och jag har lång vana av de undersökningar som ingår i Svenska Kennelklubbens avelsprogram, till exempel röntgen av höftleder, armbågsleder och knäleder.

Jag är utbildad hundinstruktör och är intresserad av beteendeproblematik. Håller akutsjukvårdsföreläsning för jakthundar samt valp och vardagslydnadskurser som man kan anmäla sig via oss på Råda Bot.

Hemma finns blandraspojken Niklas och huskatten Agnes.

Olivia Wennerstrand

Djurvårdare Nivå 3
FÖRÄLDRALEDIG

Läste djursjukvård på gymnasiet och efter en tjänst på EBM, Experimentiell Biomedicin på Sahlgrenska började jag på Evidensia Djursjukhuset Göteborg år 2013 och arbetade där till 2017. Under 2018 utbildade jag mig vidare inom anestesi och blev godkänd på nivå 3. Jag har gått många vidareutbildningar inom olika områden, bl.a. anestesi, sjukdomslära, sårvård och beteendemedicin. Specialintresse av tänder och vidareutbildar mig inom odontologi under 2020. Är även utbildad hundinstruktör med etologi som huvudintresse.

Hemma finns hunden Yaffa som är en Bracco Italiano och kattgrabben Ernst.

Sofia Sjöblom

Leg.Djursjukskötare

Läste djurvård på gymnasiet och blev färdig utbildad djurvårdare år 2004. Efter att ha gjort praktik på dåvarande Smådjursakuten fick jag jobb där och arbetade där (numer Evidensia Djursjukhuset Göteborg) till 2017. Jag erhöll min djursjukskötarlegtimation 2014. Jag är bekväm med alla djursjukskötaruppgifter som rör hund och katt och har vidareutbildat mig inom många olika områden, t ex odontologi och anestesi. På Råda Bot Hund & Kattklinik ansvarar jag för operationsavdelningen.

Hemma finns pudelgrabbarna Wiggo, Wille & Max.

Emma Lundin

Djurvårdare D9

Jag tog studenten år 2020 efter att ha läst djurvård på Burgårdens Gymnasium. Efter att ha haft praktik på Råda Bot så blev jag väldigt glad när de erbjöd mig en tjänst efter att skolan var klar. Innan min student fick jag D9 kompetens som innebär att jag får sätta permanent kanyl, ta stygn, ge subcutana samt intramuskulärna injektioner. Är ”all-round” på kliniken och vistas mycket i reception och på polikliniken där jag hjälper till med t.ex. röntgen, blodprover m.m.

Hemma finns blandrashunden Kiddo.

Ida Andersson

Djurvårdare Nivå 3

Gick djursjukvårdsprogrammet på gymnasiet och jobbade kvar med djuren efter studenten fram till år 2015 då jag började arbeta på Evidensia Djursjukhuset Göteborg. På djursjukhuset så var mitt område stationärvård med de inneliggande under både dag och natt. Började arbeta på Råda Bot år 2021 och ska nu få mer inriktning på operation efter min utbildning inom anestesi.

Hemma finns Rottweilertiken Toka och Spanieln Stoja.

Miranda Lundberg

Djurvårdare D9

Jag tog studenten år 2020 efter att ha läst djurvård på Burgårdens Gymnasium. Efter att ha arbetat som personlig assistens fick jag tillfälle att komma till Råda Bot för en extra hand i reception. Innan min student fick jag D9 kompetens som innebär att jag får sätta permanent kanyl, ta stygn, ge subcutana samt intramuskulärna injektioner. Är under upplärning och tycker det är väldigt kul att jobba både med djur och människor.

Hemma finns American Staffordshireterriern Hiro.

Vad innebär specialist i hundens och kattens sjukdomar?

För att få kalla sig specialist skall man ha genomgått ett utbildningsprogram som innefattar kurser, tjänstgöring på djursjukhus under minst tre år, samt inlämnande av en akademisk uppsats. Efter godkänd muntlig och skriftlig tentamen ansöker veterinären hos Jordbruksverket om titeln “Specialist i hundens och kattens sjukdomar”.

Vad innebär legitimerad djursjukskötare?

Legitimation utfärdas av Jordbruksverket och är en förutsättning för att få utföra många viktiga moment, såsom att söva djur, övervaka narkos, samt utföra ingrepp som delegerats av veterinär. Legitimation erhålls efter genomgången 3-årig utbildning på Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala.

Vad innebär Djurvårdare Nivå 3?

Djurvårdare nivå 3 innebär att man som Djurvårdare på utökad nivå arbetat heltid minst 3 år samt utfört en utbildning med godkänd examen inom anestesi och medicin.